Jdi na obsah Jdi na menu
 
                               CURRICULUM  VITAEklic1.jpg
 
MICHAELA ŠRŮMOVÁ 
 
SOPRÁN
 
 

Narodila se v Praze a vystudovala sólový zpěv na pražské Státní konzervatoři pod vedením prof. Olgy Jirákové. 

Během studia absolvovala Letní mistrovské interpretační kurzy staré hudby ve Valticích na Moravě u britského prof. Jamese Griffise.  

Po studiích se úspěšně zúčastnila Mezinárodní pěvecké soutěže Emmy Destinnové v Českých Budějovicích. 

Stala se pravidelným hostem Koncertního jednatelství FOK, s nímž se mimo jiné zúčastnila live nahrávky obnovené české premiéry Gluckovy opery Ezio v roli Císaře Valentiniána. 

Úspěšně ztvárnila roli kněžny Drahomíry ve světové premiéře Oratoria Svatý Václav skladatele Martina Kumžáka. 

Úspěšně absolvovala mistrovské kurzy argentinského  tenoristy José Cury.

Pravidelně navštěvuje renomované hudební festivaly po celé České republice, na nichž se představila na mnoha koncertech i operních představeních.

V zahraničí pak koncertovala v Německu, Francii, Švédsku, Japonsku, Egyptě, Polsku a na Slovensku.

V rámci své hudební činnosti spolupracovala, mimo jiné, s dirigenty jako je H.Rilling, O.Dohnányi, J.Talich, T.Netopil, R.Válek, Z.Müller, V.Luks, P.Vronský, A.Scarano, M.Štryncl, V.Spurný, O.Lenárd, I.Denés, J.Kyzlink, T.Brauner, M.Izaki a s významnými hudebními tělesy jako Symfonický orchestr hl.m. Prahy FOK, Český národní symfonický orchestr, Filharmonie Bohuslava Martinů, Janáčkova filharmonie Ostrava, Czech Ensemble Baroque Orchestra, Talichův komorní orchestr, Komorní filharmonie Pardubice, Státní filharmonie Košice, Filharmonie Hradec Králové, Egyptský komorní filharmonický orchestr, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Jihočeská komorní filharmonie, Capella da Camera.

Pro Národní divadlo v Praze nastudovala role v operách, L.Janáček: Její pastorkyňa, W.A.Mozart: Idoméneo, L.Janáček: Káťa Kabanová, A.Dvořák: Rusalka, B.Britten: Gloriana, L.Janáček: Příhody lišky Bystroušky. 

Úspěšně hostovala v Divadle J.K.Tyla v Plzni v nastudování opery O.Nikolaie - Veselé paničky windsorské v roli Anny Reich.

Rovněž v současnosti účinkuje v legendárním pražském  Studiu Ypsilon v hudební komedii Sežeňte Mozarta na motivy Kouzelné flétny W.A.Mozarta v roli Paminy.

Na základě pozvání Egyptian Philharmonic Chamber Orchestra vystoupila na slavnostním Novoročním koncertu v Káhiře s výběrem  ze slavných vídeńských operet z tvorby F.Lehára, E.Kálmána a J.Strausse  a od té doby se k operetě často ve své činnosti vrací.

Spolupráci navázala také s významným skladatelem a klavíristou Karlem Růžičkou - Celebration Jazz Mass.

Již mnoho let se věnuje spolupráci s  Filmovým symfonickým orchestrem a Barrandov Studiem na tuzemských i zahraničních produkcích filmové hudby.    

 

 

Jazyky

ČeštinaEnglishDeutsch

Portrét


hodiny


Mail list


Statistiky

Online: 11
Celkem: 650740
Měsíc: 11094
Den: 763